Online kursus

Online kursus er en indlæringsform som flere og flere benytter

Online kursus, som søgeord, giver ved en søgning på Google 2.300.000 millioner søgeresultater – vel at mærke er det en søgning kun lavet efter dansksprogede søgeresultater. Fjerner vi begrænsningen til det danske sprog, så frem kommer der på Google 15.500.000 millioner søgeresultater.

Online kursus bruges af mange personer i Danmark, dog uden at vide reelt set hvor mange online kursister, der egentlig findes i landet. Hvad vi dog ved er, at verdens største udbyder af online kurser har over 25.000.000 brugere. Det er coursera.org som i 2012 blev stiftet af to Stanford Computer Science professorer fra USA. Deres ønske var at dele deres viden og kompetencer med alle på jorden. Professor Daphne Koller og Andrew Ng frigav deres kurser online, så alle kunne tage dem – og på bare få måneder så havde de undervist flere personer med deres online kurser end hvad de kunne have gjort i klasselokalerne igennem et helt liv. Siden da har de bygget denne platform – Coursera.org – hvor alle, uanset hvor de er, kan lære og få anbefalinger fra verdens førende universiteter og uddannelsesudbydere.

Coursera er koblet sammen med 149 partnere i form af universiteter, og de udbyder over 2000 online kurser. Coursera er en del af den relativ nye trend MOOC – Massive Open Online Courses.

Online kursus - Coursera - Online Courses From Top Universities - Join for Free - Coursera.org

Online kursus – findes der et som er gratis?

Online kursus er blevet en udbredt indlæringsform i hele verdenen og mange websites udbyder dem helt gratis, og selve fænomenet kaldes MOOCMassive Open Online Courses. I 2012 begyndte MOOC’s at sprede sig fra Canada til USA og resten af verden, hvor de udbydes af forskellige Universiteter som efteruddannelse og videreuddannelse. Et online kursus udbydes gratis som E-læring og flere end 100.000 online kursister kan deltage fra hele verden.

MOOC´s er i princippet E-læring i sin fulde form. Alt sker som samarbejde omkring indlæringen mellem online kursisterne, der samler sig om interessen i de samme emner. Det er udbyderne af online kurserne, der samler alle bidrag og fungerer som omdrejningspunkt. Der stilles ingen krav om gruppearbejde eller faste afleveringer. Det er fuldstændigt frit, hvilket indsatsniveau online kursisterne lægger i det. Et MOOC er gratis og har ingen krav til de studerendes forudsætninger. Alle kan deltage.

Online kursus – her er nogle af de største globale kursusudbydere: UDACITY, edX og Canvas Network

UDACITY er stedet hvor folk, der elsker at lære hele livet igennem, kommer for at lære nye kompetencer, som de har brug for til at lande ønskejobbet og bygge det liv som de fortjener.

Online kursus - Free Online Classes Nanodegrees Udacity - udacity.com

UDACITY ønsker at demokratisere uddannelsen ved at tilbyde verdensklasse uddannelsesmuligheder på et højere niveau, der er tilgængelige, fleksible og økonomiske. Næsten alle på planeten med en internetforbindelse og en stærk selvdisciplin til indlæring kan komme til Udacity, hvilket kan resultere i mestring af en række job-færdige kompetencer og efterfølgende givende beskæftigelse.

Link til UDACITY: udacity.com

edX er kvalitets uddannelse for alle, alle steder

Online kursus - edX - Online courses - MOOC

Deres mission er at øge tilgængeligheden af uddannelser af høj kvalitet for alle, alle steder. Forbedre undervisning og læring på campus og online. Avanceret undervisning og læring gennem forskning. edX blev stiftet på Harvard University og MIT i 2012. edX er en stor portal for online læring og MOOC udbyder, hvor der tilbydes online kurser af høj kvalitet fra de bedste universiteter og institutioner til alle på denne jord – uanset hvor de befinder sig.

edX har flere end 90 globale partnere, hvoraf, edX med stolthed kan nævne, flere er globale ledende universiteter, nonprofit organisationer, institutioner og medlemmer. EdX universitetet har medlemmer som topper QS World University Rankings®. Toplisten af universiteter kan ses her: https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2018

Eleverne kommer fra alle lande i verdenen. Folk med interesse i datalogi, sprog, ingeniørarbejde, psykologi, skrivning, elektronik, biologi og marketing – de vil alle finde et online kursus hos edX.

edX er anderledes end de andre

edX blev stiftet af, og fortsætter med at blive styret af, gymnasier og universiteter. De er den eneste ledende MOOC udbyder som både er nonprofit og open source.

Link til edX: edx.org

Canvas Network – Empowering lærere og lærere overalt

Online kursus - Canvas Network Free online courses MOOCs - canvas.net
Canvas Network har følgende mission: at fremme åbenhed og innovation i uddannelsen.

For Canvas Network betyder ‘åbenhed’:

– Gratis adgang og brug af data. Gratis adgang for elever i hele verdenen og med vedvarende adgang til online kursets indhold – selv efter afslutningen af online kurset.
– Gratis indhold. Gratis licenser og deling af indholdet på online kurset i mellem alle – også lærerne.
– Neutral platform. Det er dit online kursus. Dine mål. Din måde at gøre det på. Canvas Network stiller blot denne platform til rådighed for gratis innovation og eksperimentering.

Link til Canvas Network: canvas.net

Online kursus – hvilke større kursusudbydere findes der i Danmark?

Blandt nogle af de større kursusudbydere af online kurser i Danmark findes f.eks. Københavns Universitet, Teknologisk Institut og IBA.

Københavns Universitet tilbyder også online kurser

På nogle af disse online kurser findes bl.a. forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet som deler ud af deres viden. Her kan interesserede fra hele verden følge med, og tusindvis har bl.a. lært om global sundhed og diabetesforskning fra fakultetets kursusforløb.

Københavns Universitets Massive Open Online Courses udbydes via Coursera, der er den førende platform for MOOCs. Massive Open Online Courses (MOOCs) er online kurser, der er målrettet et stort antal brugere fra hele verden. Kurserne giver ikke ECTS-point, og deltagelse er gratis. Udover online undervisningsmateriale indeholder kurserne også et forum for debat og erfaringsudveksling mellem brugerne.

Online kursus - University of Copenhagen - Mooc-engagement-2013-2018 - Onlinekursus.dk
Kilde: Københavns Universitet

Teknologisk Institut

Online kurser finder du også mange af hos Teknologisk Institut. De tilbyder over 7.000 online kurser inden for mange forskellige områder. Med online kurser gør de det lettere for dig og dine kolleger at deltage på online kurser, lige præcis når det passer jer. I får nemlig adgang til kurserne 24 timer i døgnet. Bemærk, at udbuddet fra Teknologisk Institut indeholder forskellige typer af online kurser – og der kan derfor være forskel på, hvor længe du har adgang til online kurset.

IBA

Hos IBA er der er gode muligheder for at vælge forskellige former for fleksibel tilrettelæggelse, så det bliver nemmere at passe uddannelse ind i en travl hverdag. Vælger du en online uddannelse, har du den totale frihed og fleksibilitet. Undervisningen foregår som en kombination af ”live” lektioner på nettet og undervisning via vores digitale læringsplatform.

Bachelor eller master som online uddannelse

Få internationale kompetencer og kom forrest i køen til de eftertragtede stillinger ved at tage en master eller bachelor som deltid via IBA. Bacheloruddannelse og masteruddannelser udbydes i et samarbejde mellem Leeds Beckett University og IBA International Business Academy. Både BA og mastergraderne er internationalt anerkendte uddannelser, som du kan tage på deltid ved siden af jobbet.

IBA tilbyder også akademifag online via SmartLearning.

Online kursus – find det næste her på Onlinekursus.dk

Online kursus om bordvaner, online kursus om effektivitet, online kursus om Microsoft Excel – ja, online kurserne her på Onlinekursus.dk spænder meget bredt. Med knap 250 hoved- og underkategorier på Onlinekursus.dk, så har de besøgende rigtig mange valgmuligheder for at finde et nyt online kursus, som kan være berigende og uddannende.

Kommentarer

  • Pt. er der ikke skrevet kommentarer her...
  • Skriv en kommentar