Onlinekursus.dk - Rektor: Virtuel indlæring vinder over det lokale universitet

I fremtiden vil traditionel klasseundervisning blive erstattet af virtuelle læringsrum, hvor studerende kan lære af de bedste fra hele verden.

Hvorfor sidde til en forelæsning om fåreavl eller dna-forskning på et lokalt universitet, hvis den førende forsker sidder i USA og giver fremragende forelæsninger på nettet«, spørger KaosPiloternes rektor, Christer Windeløv-Lidzélius, retorisk.

Svaret får rektoren for den alternative projektlederuddannelse i Aarhus til at spå, at de klassiske auditorier med polstrede stolerækker i fremtiden i nogen grad vil tabe til de sorte skærme. For de studerende vil i fremtiden selv være med til at skabe deres uddannelse. Og så er det ikke så vigtigt, hvilken skole det er, eller hvor i verden den ligger.

»Når vi taler om morgendagens uddannelser, er det nok så interessant at se på fænomenerne inden for uddannelse og læring som på de enkelte uddannelsesinstitutioner. Studerende kommer til at søge dem, som giver mulighed for, at de selv kan være med til at skabe læringen for eksempel via mesterlære eller at skabe et produkt, mens de lærer fra de bedste inden for deres felt«, siger rektoren.

Christer Windeløv-Lidzélius mener, at vi kommer til at se en udvikling inden for især tre områder.

Det første område er åbne online-platforme, hvor man kan få gratis viden på onlinekurser og følge de bedste inden for sit fag.

Også virtual reality-læring vil ifølge Christer Windeløv-Lidzélius vinde frem. Her vil man kunne imødekomme nogle af svaghederne ved at følge onlineundervisning, fordi man i højere grad kan simulere en læringsproces med andre studerende end på de åbne onlineplatforme.

»Med virtual reality kan du skabe en stærkere oplevelse og derved bedre omsætte viden, fordi det rører ved flere sanser. Samtidig bliver viden en oplevelse, man kan genskabe. Den studerende kan sidde hjemme, præcis når det passer en, og føle, at vedkommende er et helt andet sted«, siger han.

Virkelige oplevelser stadig vigtige

Som en reaktion på de to ovenstående virtuelle læringsrum mener Christer Windeløv-Lidzélius, at der vil opstå et behov for nærhed.

For selv om vi via digitale medier er mere opkoblede og videnstunge end nogensinde før, er det, der betyder noget, stadig det, vi oplever sammen off grid:

»De studerende vil samtidig søge steder, hvor de kan dele personlige oplevelser i meningsfulde relationer. Det kan være skoler og uddannelsesinstitutioner, som vægter et fællesskab og en fælles sag, man kan være del af. Og hvor man kan få både oplevelser, netværk og forbindelse til »den virkelige verden« gennem projekter med erhvervslivet for eksempel«.

»Jeg tror også, at vi vil se flere skoler, som giver de studerende mulighed for at iværksætte deres egne drømme og interesser under uddannelsen. Inkubatormiljøer som del af uddannelsen vil…

Læs hele artiklen om “Rektor: Virtuel indlæring vinder over det lokale universitet” her: http://politiken.dk/indland/uddannelse/studieliv/art5623442/Rektor-Virtuel-indl%C3%A6ring-vinder-over-det-lokale-universitet

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du være med i debatten?
Skriv gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *